UA / EN

Науково-навчальна лабораторія криміналістики та первинної медичної допомоги


Науково-навчальна лабораторія криміналістики та первинної медичної допомоги


Діяльність лабораторії здійснюється за двома основними напрямами:

  • поглиблення знань здобувачів освіти за спеціальностями 081 «Право», 256 «Національна безпека», 262 «Правоохоронна діяльність», зокрема наочне відображення алгоритму дій криміналіста на місці злочину та оволодіння відповідними методиками;
  •  оволодіння студентами всіх спеціальностей навиками надання домедичної допомоги, оскільки життя та здоров’я людини є найвищою цінністю в будь-які часи, а в умовах військової агресії росіі вміння та навички надання першої домедичної допомоги стають життєво необхідними. 

Лабораторія обладнана валізою експерта-криміналіста, яка призначена для виявлення і збору речових доказів для подальшого проведення експертиз і досліджень. Зокрема, це дактилоскопічні порошки, що дозволяють виявити приховані відбитки пальців рук на будь-якій поверхні. Крім цього, у валізі наявні засоби для дактилоскопіювання осіб, засоби фотофіксації місць злочину. У валізі наявні новітні реагенти, розроблені французькою лабораторією ферментативної та молекулярної інженерії для пошуку та візуалізації слідів крові на місці злочину. Надзвичайна чутливість реагентів дозволяє виявити наявність крові навіть у концентрації 1:10 000, враховуючи найдрібніші сліди  крові, які були змиті з використанням мийних засобів або без них.

Під час тренінгів з першої домедичної допомоги студенти вивчають вимоги до використання аптечки та транспортування потерпілого, навчаються здійснювати оцінку стану потерпілого та визначати, якої допомоги в першу чергу він потребує, забезпечувати вільну прохідність верхніх дихальних шляхів, виконувати штучне дихання та закритий масаж серця і оцінювати ефективність цих дій та багато іншого. Лабораторія забезпечена відповідним обладнанням, зокрема тренажером-манекеном «ТАРАС-М М1К». У межах Днів безпеки на факультеті студенти, які пройшли навчання та тренінги в лабораторії, діляться знаннями з надання першої домедичної допомоги зі своїми колегами під наглядом інструкторів. 

Інформація у цифрах

Контакти


Адреса

10005, Україна, м. Житомир,
вул.Чуднівська, 103

Соціальні мережі