UA / EN
Освіта

Каталог вибіркових навчальних дисциплін


Управління системою контролінгу на підприємстві

Кафедра, яка викладає навчальну дисципліну:
Кафедра менеджменту, бізнесу та маркетингових технологій
Короткий опис навчальної дисципліни
Контролінг – це система управління досягненням цілей і невід’ємна частина управління підприємством. На відміну від інших дисциплін контролінг, є синтетичною дисципліною, яка базується і розвивається на основі розробок менеджменту, маркетингу, обліку, планування та аналізу.
Цілі та задачі навчальної дисципліни
Основна мета вивчення дисципліни “Управління системою контролінгу на підприємстві” – опанувати контролінг на мікрорівні; синтезувати здобуті знання з обліку, аналізу, контролю, планування щодо підготовки управлінської інформації для різних рівнів управління підприємством; опанувати методики збирання, аналізу та інтерпретації управлінської інформації для прийняття оперативних та стратегічних управлінських рішень. Основні завдання вивчення дисципліни: підвищення загального рівня економічних і спеціальних знань; оволодіння методиками збирання, аналізу та інтерпретації управлінської інформації.
Результати навчання
Результатом вивчення дисципліни є набуття студентами таких компетенцій: опанування раціональною організацією руху інформаційних потоків на підприємстві з метою оптимізації його діяльності, тобто одержання інформації, що буде корисною і необхідною при прийнятті оперативних і стратегічних управлінських рішень як за центрами управління, так і підприємства загалом; впровадження у практичну діяльність наукових методів збирання та обробки управлінської інформації; розробка альтернативних напрямів управлінських рішень на основі даних управлінської інформації.
Перелік тем
Змістовний модуль 1 Тема 1.1. Концепція контролінгу. Тема 1.2. Класифікація та поведінка витрат. Тема 1.3. Системи і методи калькулювання витрат. Тема 1.4. Аналіз взаємозв’язку витрат, обсягу діяльності та прибутку. Змістовний модуль 2 Тема 2.1. Аналіз для прийняття рішень стосовно залучення інвестицій. Тема 2.2. Бюджетне планування і контроль. Тема 2.3. Стратегічний контролінг на підприємстві. Тема 2.4. Організаційно-методичні основи створення системи контролінгу на підприємстві.
Система оцінювання
Максимальна кількість балів – 100, мінімальна – 60. Бал по дисципліні варіюється (від 60 до 100 балів) та визначається шляхом обчислення середнього арифметичного значення, з урахуванням кількості тем.
Форма контролю
залік