UA / EN
Освіта

Каталог вибіркових навчальних дисциплін


Готельно-ресторанний бізнес

Кафедра, яка викладає навчальну дисципліну:
Кафедра туризму та готельно-ресторанної справи
Короткий опис навчальної дисципліни

Навчальна дисципліна "Готельно-ресторанний бізнес" формує вміння розробити бізнес-план готельного чи ресторанного бізнесу з врахуванням форм власності, характеру діяльності, загального стану суспільства та його соціальних пріоритетів.

Цілі та задачі навчальної дисципліни

Ціллю вивчення вибіркової дисципліни «Готельно-ресторанний бізнес» є ознайомити студентів із сутністю та принципами організації бізнесу в сфері гостинності, сформувати необхідні навички і вміння планування діяльності; розробити бізнес-план підприємницької діяльності.

Основними задачами навчальної дисципліни є:

- визначити сутності і видів планування діяльності в туризмі;

- вивчити динаміку ринку гостинності;

- вміти представити своє підприємство на туристичному ринку;

- вивчити особливості планування діяльності установ готельно-ресторанного бізнесу.

Результати навчання

В результаті вивчення даного курсу студент повинен знати понятійний апарат планування діяльності у готельно-ресторанному господарстві, законодавчу базу туристичної діяльності, систему планування діяльності туристичних установ; вміти планувати роботу підприємств готельно-ресторанного бізнесу, орієнтуватись у взаємовідносинах стейкхолдерів ринку гостинності та туристичного ринку.

Перелік тем

Тема 1. Сутність планування і особливості його здійснення на готельноресторанному підприємстві

Тема 2. Систематизація основних видів планування діяльності туристичних підприємств

Тема 3 Характеристика готельно-ресторанного ринку

Тема 4. Бізнес-план як кінцевий продукт планування

Тема 5. Бізнес-планування в готельно-ресторанному бізнесі

Тема 6. Фінансовий план

Тема 7. Маркетингова частина бізнес-плану. Структура Маркетингового плану

Тема 8. Виробничий план і менеджмент організації. Складання виробничого плану

Тема 9. Вибір цінової стратегії підприємства

Тема 10. Критерії оцінки ефективності бізнес-плану

Тема 11. Методи аналізу і оцінки ризиків інвестиційних проектів

Тема 12. Написання резюме бізнес-плану

Тема 13. Сталий розвиток і планування готельно-ресторанного господарства в світі та Україні

Система оцінювання

Курсом передбачено 8 лекцій та 8 практичних занять, кожний вид занять оцінюється за 5-бальною шкалою: «5» – відмінний рівень, всебічне і глибоке знання матеріалу, вміння його використовувати на практиці; «4» – матеріал підготовлений на високому рівні, але недостатня активність студента на парі; «3» – посереднє знання основного матеріалу; «2» – знання лише окремих фрагментів основного матеріалу. Максимальна сума балів – 80. Додатково 20 балів можливо отримати, виконавши індивідуальне завдання з курсу.

Форма контролю
залік