UA / EN
Кафедра туризму та готельно-ресторанної справи

Про кафедру


Про кафедру


Вперше підготовка здобувачів освіти за галуззю «Сфера обслуговування», а саме за спеціальністю «Туризм» розпочалася в університеті в 2014 році. Це була перша освітньо-професійна програма в регіоні, яка реалізувалася на кафедрі менеджменту та туризму. Згодом в Житомирській політехніці було започатковано підготовку здобувачів освіти і за спеціальністю «Готельно-ресторанна справа» (з 2019 року). Це стало передумовою створення кафедри туризму та готельно-ресторанної справи, яка розпочала свою діяльність 2 вересня 2019 року  (Наказ № 205/од від 30 серпня 2019 р.). Навчальний процес забезпечений сучасною матеріально технічною базою. На  кафедрі функціонують  навчально-тренінгова  лабораторія ресторанного обслуговування, навчально-тренінгова  лабораторія готельної справи,   науковий гурток «Студентське екскурсійне бюро» та кабінет туризму.  Освітній процес забезпечують висококваліфіковані науково-педагогічні працівники та практики. Основне завдання кафедри – професійна, соціальна та психологічна підготовка фахівців до роботи у сфері туристичного та готельно-ресторанного бізнесу. 

Завідувач кафедри туризму та готельно-ресторанної справи
Альона Климчук
доктор економічних наук, доцент

Завідувач кафедри туризму та готельно-ресторанної справи

Науковий ступінь: доктор економічних наук

Вчене звання: доцент

Освіта: магістр з економіки підприємства

Наукові інтереси: конкурентоспроможність підприємства, трудові ресурси, мотивація та стимулювання персоналу підприємства, готельно-ресторанна бізнес, розвиток сільських територій, туристична діяльність

Членство в радах, дорадчих та консультативних органах: Член Вченої ради факультету університету

Email: ktgrs_kao@ztu.edu.ua

Кабінет: 413

Освітні програми
Наукова робота кафедри

Наукова робота є важливим напрямом в контексті підвищення професійної майстерності діяльності викладачів кафедри та формування наукового потенціалу здобувачів освіти.  Результати наукових пошуків представлені у форматі одноосібних та колективних монографій, підручників, статей у фахових виданнях як в Україні, так і за кордоном, тез доповідей, патентів на корисні моделі. Всі наукові здобутки активно проваджуються у навчальний процес.

Міжнародна робота кафедри

Міжнародна діяльність кафедри має на меті інтеграцію науково-педагогічного персоналу та здобувачів освіти у сучасний науковий та професійний простір провідних країн світу. Наукова співпраця відбувається у форматі публікаційної активності викладачів та студентів у закордонних виданнях наукометричних баз Scopus та Web of Science; участі у роботі міжнародних конференцій; академічної мобільності. Так, діючим проектом кафедри є співпраця з університетом Eskişehir Osmangazi University (ESOGU) в рамках освітнього проекту Erasmus+ KA107 «Міжнародна кредитна мобільність», 2020-2023 за туристичним напрямом. В межах якого здійснюється навчання, тренінги (стажування) студентів та аспірантів, викладання та стажування викладачів в обох напрямках. Професійна співпраця спрямована на формування у здобувачів освіти практичних навичок щодо форм та методів професійної діяльності відповідно до діючих міжнародних стандартів у сфері обслуговування. 

Досягнення студентів

 

Студенти, здобуваючи професійну освіту, активно займаються науковою діяльністю, беруть участь у соціальних та волонтерських проектах, спортивних змаганнях, танцювально-пісенних конкурсах тощо. 

Основними науковими досягненнями здобувачів освіти є призові місця у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт та олімпіадах з галузей знань «Туризм», «Готельно-ресторанна справа» та інших.

 

Кар'єра

Кафедра активно співпрацює з управлінням культури та туризму  Житомирської обласної державної адміністрації та Житомирським обласним туристичним інформаційним центром. Здобувачі освіти беруть участь у заходах, які ініціюються як на рівні міста, так і області в якості учасників та волонтерів. Найкращі фахівці-практики з туристичного та готельно-ресторанного бізнесу є членами робочих груп з розробки навчальних планів та освітньо-професійних програм зі спеціальностей «Туризм» та «Готельно-ресторанна справа», що дозволяє забезпечити випуск фахівців із актуальними на ринку професійними компетенціями та навичками. На регулярній основі представники бізнесу проводять для студентів лекції та майстер-класи, координують щорічну виробничу практику студентів на провідних закладах індустрії гостинності та об'єктах туристичної інфраструктури.

Контакти


Адреса

10005, Україна, м. Житомир,
вул.Чуднівська, 103

Зв'язок
Соціальні мережі