Каталог вибіркових навчальних дисциплін
Біотехнології виробництва продуктів харчування
Під час вивчення курсу студенти отримають уявлення про традиційні та сучасні харчові біотехнології, ознайомляться із принципами організації біотехнологічних виробництв різних типів.
Задача вивчення дисципліни: ознайомлення студентів із характеристиками продуктів, як традиційних, так і новітніх біотехнологічних виробництв.
Ціль вивчення дисципліни: озброїти майбутнього спеціаліста комплексом знань стосовно різних видів продуктів, які виробляються на біотехнологічних підприємствах і застосовуються в сфері обслуговування
Уявлення про сучасну біотехнологію і перспективи її застосування в галузі, здатність до характеристики та аналізу якостей продуктів харчової та промислової біотехнології.
- Історія розвитку біотехнології.
- Мікроби – продуценти біологічно-активних речовин.
- Традиційні харчові біотехнології: отримання пива, вина та інших алкогольних напоїв, кисломолочних продуктів, сиру, хлібобулочних виробів, продуктів переробки сої тощо.
- Обладнання для сучасних біотехнологічних виробництв.
- Сучасні біотехнології: виробництво сахарозамінників, приправ, пластмас, текстильних виробів, матеріалів електронної промисловості.
Вивчення кожної теми завершується контрольною роботою або практичним завданням (тести, кросворди, презентації), за які нараховуються бали. Завдання індивідуальні і групові. Оцінки за групові завдання здобувачі перерозподіляють самостійно, в залежності від участі кожного.
Всі отримані здобувачем бали підсумовуються і розраховується відсоток від максимально можливої суми. Отримана оцінка є екзаменаційною.
Для тих, хто вважає свої знання недооціненими: можна скласти екзамен за білетом (50 питань з масиву 200 тестів, кожна правильна відповідь – 2 бали).