UA / EN
Освіта

Каталог вибіркових навчальних дисциплін


MICE туризм

Кафедра, яка викладає навчальну дисципліну:
Кафедра туризму та готельно-ресторанної справи
Короткий опис навчальної дисципліни

MICE — це туристичні поїздки, головною метою яких є відвідування або проведення ділових заходів. Контекст і методи проведення заходів залежать від бажання учасників. Якщо не знати значення терміна, можна трактувати по-різному абревіатуру MICE. Переклад з англійської вносить деяку ясність. MICE це:

  1. Meetings. Зустрічі всередині корпорації і з потенційними партнерами, різні презентації. Також сюди відносять переговори і укладення угод в поїздках.
  2. Incentives. Стимулюючі внутрішньокорпоративні заходи. До них відносять навчальні тури, тімбілдінг, мотиваційні зустрічі і підвищення кваліфікації.
  3. Conferences. Конференції, професійні семінари, конгреси та громадські форуми. Часто такі з’їзди допомагають знайти нових партнерів і клієнтів.
  4. Events. Іміджеві заходи і зв’язок з громадськістю. Різні виставки, благодійні події, публічні фестивалі і маркетингові прес-тури.
Цілі та задачі навчальної дисципліни

Цілями навчальної дисципліни є формування  теоретичних  знань,  вмінь  та  практичних  навичок  студентів  у питаннях  управління  галузями  індустрії  mice туризму  і створення спеціалізованого туристичного продукту.

Завданнями вивчення дисципліни є теоретична та практична підготовка студентів з питань:

•  історії виникнення та розвитку спеціальних видів туризму;

•  особливостей територіального розміщення їх ресурсної бази;

•  методології  дослідження  світових  туристичних  потоків  за  цільовими сегментами міжнародного туристичного ринку;

•  визначення  форм  і  методів  обслуговування  туристів  при  плануванні спеціальних видів туристичних подорожей;

•  розробки  та  реалізації  програм  перебування  туристів  у  різних  видах туризму.

Результати навчання

Зміст навчальної дисципліни направлений на формування наступних компетентностей, визначених стандартом вищої освіти зі спеціальності 242 «Туризм»:

ФК07.  Здатність  розробляти,  просувати,  реалізовувати  та  організовувати споживання туристичного продукту.

ФК08.  Розуміння  принципів,  процесів  і  технологій  організації  роботи суб’єкта туристичної індустрії та її підсистем.

ФК10.  Здатність  здійснювати  моніторинг,  інтерпретувати,  аналізувати  та систематизувати  туристичну  інформацію,  уміння  презентувати  туристичний інформаційний матеріал.

ФК11.  Здатність  використовувати  в  роботі  туристичних  підприємств інформаційні технології та офісну техніку.

ФК12.  Здатність  визначати  індивідуальні  туристичні  потреби, використовувати  сучасні  технології   обслуговування  туристів  та  вести претензійну роботу.

ФК13.  Здатність  до  співпраці  з  діловими  партнерами  і  клієнтами,  уміння забезпечувати з ними ефективні комунікації.

Перелік тем

Тема 1. Сутнісна характеристика ділового туризму.

Тема 2. Інфраструктура для ділового туризму.

Тема 3. Обладнання для ділових заходів.

Тема 4. Організація ділових подорожей.

Тема 5. Страхування в діловому туризмі.

Тема 6. Вітчизняний досвід організації та розвитку ділового туризму.

Тема 7. Світовий досвід організації та розвитку ділового туризму.

Тема 8. Характеристика та значення виставкових заходів.

Тема 9. Матеріально-технічне забезпечення виставкових заходів.

Тема 10. Кадрове забезпечення виставкових заходів.

Тема 11. Технологія роботи під час та після виставкових заходів.

Тема 12. Маркетингові дослідження на виставці.

Тема 13. Післявиставкова робота.

Тема 14. Вітчизняний досвід організації і розвитку виставкової діяльності.

Тема 15. Світовий досвід організації і розвитку виставкової діяльності.

 

Система оцінювання

Оцінювання здійснюється таким чином:

1. Поточний контроль здійснюється під час проведення практичних занять, участі у ділових іграх і має на меті перевірку рівня підготовленості студента до виконання конкретної роботи. Поточний контроль реалізується у формі опитування, захисту результатів практичних робіт, виступів на практичних заняттях, експрес-контролю знань тощо, перевірки результатів виконання  індивідуальних навчально-дослідних завдань, контролю засвоєння навчального матеріалу, запланованого на самостійне опрацювання студентом тощо.

2. Проміжний контроль знань здійснюється під час виконання модульна контрольних робіт, які оцінюються в балах від 0 до 40.

3. Підсумкова семестрова оцінка  визначається як сума поточного контролю та оцінки за модульну контрольну роботу у балах з подальшим переведенням у 4-бальну вітчизняну та шкалу ЕСТS.

Форма контролю
залік