UA / EN
Освіта

Каталог вибіркових навчальних дисциплін


Світові кулінарні тренди

Кафедра, яка викладає навчальну дисципліну:
Кафедра туризму та готельно-ресторанної справи
Короткий опис навчальної дисципліни

При вивченні дисципліни студенти знайомляться зі складовими компонентами їжі, з поняттям про корисну їжу і її позитивний вплив на збереження і зміцнення здоров’я дорослих і дітей, з основами культури харчування, з традиціями харчування різних країн; викликати інтерес до традиційного харчування українців та прагнення вживати національні страви як засіб збереження і зміцнення здоров’я; розвивати гнучке самостійне мислення, спонукати бачити незвичайне у звичайному; виховувати естетичний смак, дбайливе ставлення до здоров’я.

Цілі та задачі навчальної дисципліни

Згідно з вимогами освітньо-професійної програми студенти повинні знати:

  • шляхи ефективного вирішення службових завдань шляхом дотримання принципів і норм загальнолюдської моралі та культури фахової діяльності.
  •  Шляхи здійснення процесу обслуговування споживачів у закладах готельного та ресторанного господарствах із використанням сучасних інформаційних, комунікаційних і сервісних технологій.
  •  методи здійснення підбіру технологічного устаткування та обладнання для раціонального використання просторових та матеріальних ресурсів.
  • Знати принципи організації роботи закладів готельно-ресторанного господарства та функцій їх структурних підрозділів
Результати навчання

Згідно з вимогами освітньо-професійної програми студенти повинні вміти:

  • ефективно вирішувати службові завдання шляхом дотримання принципів і норм загальнолюдської моралі та культури фахової діяльності.
  •  Здійснювати процес обслуговування споживачів у закладах готельного та ресторанного господарствах із використанням сучасних інформаційних, комунікаційних і сервісних технологій.
  •  Здійснювати підбір технологічного устаткування та обладнання для раціонального використання просторових та матеріальних ресурсів.
  • Знати принципи організації роботи закладів готельно-ресторанного господарства та функцій їх структурних підрозділів
Перелік тем

Інформаційний обсяг навчальної дисципліни

  • Тема 1. Сутність та зміст гастрономічних послуг у туризмі.
  • Тема 2. Класифікація гастрономічного туризму. Гастрономічний туризм на кулінарному ринку України.
  • Тема 2. Класифікація закладів ресторанного господарства.
  • Тема 3. Сучасні концепції та послуги із організації ресторанного обслуговування.
  • Тема 4. Поняття тренду в економіці та у маркетингу.
  • Тема 5.  Кулінарні тренди.
  • Тема 6. Національна кухня як джерело творчості кулінарного мистецтва.
  • Тема 7. Види кулінарної обробки продуктів.
  • Тема 8.  Особливості харчування іноземних туристів.
  • Тема 9. Системи і типи харчування народів світу.
  • Тема 10. Харчові моделі планети.
Система оцінювання

За шкалою

Екзамен

Залік

Бали

A

Відмінно

Зараховано

90-100

B

Добре

Зараховано

82-89

C

74-81

D

Задовільно

Зараховано

64-73

E

60-63

FX

Незадовільно

Не зараховано

35-59

F

Не зараховано

0-34

 

Форма контролю
залік