UA / EN
Освіта

Каталог вибіркових навчальних дисциплін


Інновації в організації туристично-краєзнавчої роботи

Кафедра, яка викладає навчальну дисципліну:
Кафедра туризму та готельно-ресторанної справи
Короткий опис навчальної дисципліни

Під час вивчення курсу студенти дізнаються про інноваційні технології в туризмі, які зумовлюють створення необхідних умов для сталого функціонування туристських підприємств, спрямованих на забезпечення конкурентоспроможності туристських послуг на рівні міжнародних стандартів. Студенти дізнаються про сутність інноваційних технологій, ознайомляться із комплексом інноваційних технологій у різних країнах світу; матимуть змогу презентувати власний інноваційний туристичний продукт.

Цілі та задачі навчальної дисципліни

Мета курсу - поглиблення теоретичних знань, оволодіння сучасними методологічними інструментами застосування інновацій та інноваційних процесів у туристично-краєзнавчій роботі.

Завдання курсу:

- ознайомлення студентів з теоретичними та практичними аспектами застосування інновацій та інноваційних процесів у туризмі;

- розробка та впровадження інноваційного туристичного продукту;

- використання інформаційних технологій в його формуванні та обслуговуванні туристів;

- застосування нових інформаційних технологій комплектування і просування туристичних послуг, продажу турів;

- формування знань щодо новітніх механізмів та методів управління міжнародними та вітчизняними підприємствами сфери туризму. 

Результати навчання

У результаті вивчення навчальної дисципліни студент зможе:

- використовувати теоретичні концепції та інноваційні підходи до формування туристичних продуктів;

- застосовувати теоретичні правила створення і застосування рівнів туристичної послуги як товару;

- створювати підгрунтя до застосування нових інформаційних технологій управління туристичними потоками;

- застосовувати у практичній діяльності принципи і методи організації та технології обслуговування туристів;

- розуміти принципи, процеси і технології організації роботи суб"єкта туристичного бізнесу та окремих його підсистем (адміністративно-управлінська, соціально-психологічна, економічна, техніко-технологічна);

- встановлювати зв"язки з експертами туристичної та інших галузей;

- приймати обгрунтовані рішення та нести відповідальність за результати своєї професійної діяльності.

Перелік тем

1. Теорії інноваційного розвитку.

2. Інноваційні процеси в туризмі.

3. Державне регулювання та підтримка інноваційної діяльності.

4. Стратегія і планування інноваційної діяльності.

5. Практичний аспект застосування інновацій у туристичному бізнесі.

6. Інформаційні інноваційні технології в процесах туристичного обслуговування.

7. Інноваційні проєкти в туризмі.

8. Правові аспекти інноваційної діяльності.

9. Оцінювання ефективності інновацій у туризмі.

10. Інваріантність інноваційних процесів підприємств сфери туризму. 

Система оцінювання

Максимальна кількість балів - 100.

Виступ на семінарському занятті, підготовка конспекту - 5 балів.

Підготовка реферату - 5 балів.

Виступ із презентацією (від 11 слайдів) - 7 балів.

Презентація інноваційного туристичного продукту - 30 балів.

Підготовка тез (наукової статті) - 10 балів.

Виступ на конференції - 10 балів.

Участь у культурно-просвітницькій роботі - 5 балів.

Форма контролю
залік