UA / EN
Освіта

Каталог вибіркових навчальних дисциплін


Організація туристичних подорожей

Кафедра, яка викладає навчальну дисципліну:
Кафедра туризму та готельно-ресторанної справи
Короткий опис навчальної дисципліни

Навчальна дисципліна розкриває умови та принципи діяльності туристичних підприємств на ринку України, створення та їх функціонування, технологію створення туристичного продукту та формування його асортименту. Окрім того, навчальна дисципліна висвітлює принципи формування програм перебування туристів, розкриває питання транспортних подорожей та перевезень туристів у структурі турпродукту, висвітлює основні етапи формування світової транспортної мережі та їх вплив на розвиток туризму, технологію організації транспортної подорожей і перевезень туристів різними видами транспорту, види туристичних формальностей та умови їх виконання, претензійну роботу в туризмі та безпеку туристичних подорожей.

Цілі та задачі навчальної дисципліни

Метою вивчення дисципліни є формування у студентів базових теоретичних знань, здобуття практичних навичок щодо створення туристичного підприємства, отримання ліцензії на здійснення туристичної діяльності та окремих її видів, формування туристичної пропозиції тур фірмою, проектування турів та маршрутів, документального забезпечення подорожі, технології збуту туристичного продукту.

Результати навчання

Уміти:

  • аналізувати існуючі туристські можливості підприємств та територій України щодо надання різних видів туристських послуг;
  • укладати угоди з туристськими підприємствами; постачальниками товарів, комунальних послуг, послуг безпеки, охорони;
  • виявляти та реєструвати претензії, скарги, рекламації зі сторони споживачів послуг гостинності, організовувати та проводити заходи, що спрямовані на їх усунення;
  • використовувати міжнародні нормативно-правові акти, що забезпечують ефективну зовнішньоекономічну діяльність;
  • взаємодіяти з постачальниками послуг та потенційними партнерами; суб‘єктами туристської діяльності, підприємствами транспорту, екскурсійними бюро, музеями, спортивними установами, іншими закладами санаторно-курортної сфери, сфери культури тощо;
  • розробляти обслуговуючий технологічний процес виробництва та споживання туристських послуг відповідно до призначення підприємства та сезонності;
  • укладати угоди із зарубіжними та вітчизняними партнерами
Перелік тем

Тема 1. Теорія туристичної діяльності.

Тема 2. Нормативно-правове регулювання туристичної діяльності.

Тема 3. Туристична індустрія.

Тема 4. Туристське підприємство як суб’єкт господарювання, його основні цілі.

Тема 5. Туроперейтинг.

Тема 6. Турагентська діяльність.

Тема 7. Технологія створення туристичного продукту.

Тема 8. Технологія розрахунку вартості туру.

Тема 9. Технологія реалізації туру.

Тема 10. Туристичні формальності.

Система оцінювання

Відвідування занять є одним із компонентів оцінювання, адже дає змогу отримати максимальний бал за усі види робіт.

100 балів: 80 балів - участь у підготовці до практичних, 20 - індивідуальна, додаткова робота

Форма контролю
залік