UA / EN
Освіта

Каталог вибіркових навчальних дисциплін


Інфраструктура готельного та ресторанного господарства

Кафедра, яка викладає навчальну дисципліну:
Кафедра туризму та готельно-ресторанної справи
Короткий опис навчальної дисципліни

Дисципліна спрямована на формування системи знань щодо інфраструктури готельного та ресторанного господарства, визначення процесів створення та взаємодії суб'єктів туристичного ринку як складової сфери послуг в умовах розвитку ринкової економіки

Цілі та задачі навчальної дисципліни

У результаті вивчення навчальної дисципліни студенти ознайомляться з основними нормативними документи, що регламентують розробку та експлуатацію інфраструктури сфери послуг; набудуть компетентностей з аналізу інфраструктури підприємств готельного та ресторанного господарства; здобудуть навички використання методів аналізу та оцінки факторів, що впливають на формування відповідної інфраструктури; навчаться аналізувати територіальні особливості розміщення інфраструктури готельного та ресторанного господарства та вирішувати основні питання щодо надійності і безпечної експлуатації інфраструктури об'єктів готельно-ресторанного господарства

Результати навчання

Зміст навчальної дисципліни направлений на формування наступних компетентностей: здатність здійснювати підбір устаткування та вирішувати питання раціонального використання просторових та матеріальних ресурсів; здобуття навичок використання методів аналізу та оцінки факторів, що впливають на формування відповідної інфраструктури; аналізувати територіальні особливості розміщення інфраструктури готельного та ресторанного господарства та вирішувати основні питання щодо надійності і безпечної експлуатації інфраструктури об'єктів готельно-ресторанного господарства у відповідності до вимог охорони праці, техніки безпеки та протипожежної безпеки.

Перелік тем

Тема 1. Історичний розвиток інфраструктури готельно-ресторанних господарств. Основні поняття та термінологія інфраструктури. Тема 2. Туристична інфраструктура. Тема 3. Формування інфраструктури готельного господарства. Тема 4. Основні види інфраструктури суб'єктів господарювання у сфері індустрії гостинності. Тема 5. Види інфраструктури індустрії гостинності: виробнича, рекреаційна та соціальна. Тема 6. Виробнича інфраструктура підприємства індустрії гостинності. Тема 7. Інфраструктура готельно-ресторанних комплексів. Тема 8. Фактори, що впливають на інфраструктуру готельного господарства. Тема 9. Інфраструктура різних типів засобів розміщення. Тема 10. Інфраструктура закладів розміщення для сільського туризму. Тема 11. Інфраструктура мотелів і кемпінгів. Тема 12. Інфраструктура санаторно-курортних закладів та закладів «spa» і «wellness» індустрії. Тема 13. Інфраструктура туристичних баз та гірськолижних курортів. Тема 14. Інфраструктура закладів харчування залежно від категорії готельного комплексу. Тема 15. Вплив інфраструктури закладів харчування на навколишнє середовище. Тема 16. Сучасні тенденції розширення інфраструктури закладів ресторанного господарства.

Система оцінювання

Поточний контроль В процесі поточного контролю здійснюється перевірка запам'ятовування та розуміння програмного матеріалу, набуття вміння і навичок конкретних розрахунків та обґрунтувань, опрацювання, публічного та письмового викладу (презентації) певних питань дисципліни. Поточний контроль здійснюється шляхом опитування або тестування під час лекцій та практичних занять, а також за підсумками систематичності і активності роботи студента протягом семестру. У разі невиконання завдань поточного контролю з об'єктивних причин, студент має право скласти їх індивідуально до останнього практичного заняття. Порядок організації такого контролю визначає викладач, який проводить практичні заняття.

Модульний контроль. Модульний контроль здійснюється у формі 2 контрольних заходів (максимальна оцінка - 15 балів) за окремими частинами дисципліни (модулями). За відсутності студента на контрольному заході без поважних причин модуль вважається не опанованим. Перескладання модулів здійснюється у терміни визначені викладачем. Результати модульного контролю доводяться до відома студентів.

Підсумковий контроль. Підсумковий контроль – комплексне оцінювання якості засвоєння навчального матеріалу дисципліни за всіма видами навчальних занять. Підсумковий контроль здійснюється у формі іспиту. Основним завданням підсумкового контролю є перевірка розуміння студентами програмного матеріалу дисципліни в цілому, розуміння логіки та взаємозв'язків між окремими розділами, здатність творчо використовувати отриманні знання.

Форма контролю
залік