UA / EN

Науковий гурток MEDIA Talks francophone


Науковий гурток MEDIA Talks francophone


Науковий гурток «MEDIA Talks francophones» розпочав свою діяльність у вересні 2022 року. Він об’єднав у своєму складі справжніх поціновувачів французької мови, студентів університету, які вивчають французьку та бажають удосконалити свої мовленнєві компетентності. Керівник наукового гуртка - старший викладач кафедри теоретичної та прикладної лінгвістики Олена Лисянюк. Засідання гуртка відбуваються кожного першого понеділка щомісяця.

Мета діяльності наукового гуртка «MEDIA Talks francophones» – це розвиток наукового і творчого потенціалу талановитих студентів Житомирської політехніки засобами французької мови.

Основні завдання наукового гуртка «MEDIA Talks francophones»:

1)   організація науково-дослідницької діяльності студентів;

2)   створення умов для розкриття наукового та творчого потенціалу членів наукового гуртка «MEDIA Talks francophones»;

3)    залучення до участі в наукових конференціях, семінарах, у роботі круглих столів та інших науково-дослідницьких заходах;

4)    сприяння інноваційній діяльності членів наукового гуртка «MEDIA Talks francophones» та залучення їх до міжнародних науково-дослідницьких та просвітницьких проєктів;

У своїй діяльності науковий гурток «MEDIA Talks francophones» керується Положенням про науковий гурток кафедри теоретичної та прикладної лінгвістики Державного університету «Житомирська політехніка».

 Під час засідань наукового гуртка студенти-франкофони поринають у різнобарвний світ медіа, який відкриває безліч можливостей для вивчення французької мови. Різноманітні франкомовні медіа продукти, такі як короткометражні фільми, анімація, реклама, телешоу тощо – це не тільки нескінченне джерело інформації, але й цікавий та сучасний матеріал для вивчення й дослідження різноманітних лінгвістичних явищ і понять. Після перегляду медіапродуктів студенти переходять до обговорення цікавих проблемних питань на основі отриманої інформації. Окрім того, гуртківці проводять власні лінгвістичні дослідження на матеріалі переглянутих медіа. А ще вони люблять покреативити, наприклад, створити франкомовну рекламу свого факультету або створити власний електронний франузько-український словник з використанням застосунку «Leximage». 

Інформація у цифрах

Контакти


Адреса

10005, Україна, м. Житомир,
вул.Чуднівська, 103

Соціальні мережі